Open dag landgoed Huis Sevenaer 23 juni 2018

Landgoed Huis Sevenaer was een voorloper in biologische landbouw en hedendaagse concepten als stadslandbouw en natuurinclusieve landbouw waren hier al decennia 'avant la lettre'. Tijdens de open dag is er, naast proeverijen van restaurant Eet Lokaal, rondleidingen door de moestuin en langs de gebouwen en workshops in de wolwinkel, een publieke presentatie van de nieuwe ontwikkelingsvisie van het landgoed. Vind het actuele programma op wwww.huissevenaer.com. Taco IJzerman / Land & Co is sinds 2014 part-time tuinbaas op het landgoed en beheert daar met een flinke ploeg vrijwiligers o.a. de groene omgeving van het biologische landbouwbedrijf en de gebouwen en historische moestuin Deelhoven. Binnenkort schrijft hij, samen met Erwin Grob / Natuurmonumenten een beheersvisie voor de groene omgeving in het verlengde van de nieuwe ontwikkelingsvisie van landgoed, landbouw en gebouwen.

Een nieuwe functie voor een historische plek - een plan en ontwerp voor de toekomst. Historische concepten als inspiratie voor hedendaagse stadslandbouw-projecten. Begeleiding landgoederen bij start of professionalisering van tuinbouw / moestuin. Ontwerp, bedrijfs- of teeltplan, begeleiding van de aanwezige tuinders(ploeg). Oude en beproefde methoden en nieuwe inzichten vormen samen de ingredi├źnten voor de tuinen van nu en de toekomst.

groenteteelt / biologische tuinbouw

productieve en aansprekende groenteteelt in historische context of juist de harmonie en de schoonheid van de historische moestuin in een moderne stadstuinderij 

moestuin met zorg, horeca of ontvangst

iedere opzet vraagt om een andere organisatie en inrichting
we hebben veel ervaring met combinaties van tuinbouw / teelt
met zorg- of publieksactiviteiten, directe verkoop, participatie 

thema-projecten - productie en publiciteit

HM nieuws

Opdrachtgevers & lopende projecten

 • actueel - voorjaar 2019:
  Landgoed Huis Sevenaer, Zevenaar
  Landgoed Scherpenzeel
  Park Scherpenzeel GLK
  Landgoed de Haar, Haarzuilens
  Kwekerij De Bolster, Hasselt
  Stadstuinieren Magazine

Publicaties & downloads